Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A tyúkhúr sokkal több, mint egy gyomnövény!
  2024-01-17 21:06:40, szerda
 
 



A legtöbb kertész elszántan irtja, mások a baromfit etetik vele, pedig a tyúkhúr sokkal több, mint egy gyomnövény: a fogyókúrázóknak sokat segíthet zsírégető hatásával.

Sokféle gyógyhatás
A szívós kis növény nem véletlenül kiirthatatlan: magjai akár 25 éven át csíraképesek maradnak. A tyúkhúr vígan megél akár a hó alatt, akár a nyári melegben. Legközelebb ha olyan helyen látod, ahol nem használtak vegyszereket, tépj le egy marokkal, mosd meg, és tedd a salátádba: maga a növény ehető, sőt, gyógyhatásokkal is rendelkezik. Régen használták görcsök, neurózis, golyva esetén, vízhajtóként, köszvénynél, reumánál, szemgyulladásnál is hatásos volt. A fogyásban epehajtó, zsírégető, anyagcserejavító tulajdonságai miatt segíthet, ráadásul normalizálja a vércukor- és koleszterinszintet is.

Salátába sem utolsó
Nyári időszakban nem muszáj szárítva megvásárolnod, hogy teát főzz belőle: inkább dobd fel vele a nyári salátádat. Elsőre egy maroknyi bőven elég belőle, mert nagy mértékben már hashajtó hatású lehet. Saláta mellett a föld feletti részekből levest vagy főzeléket is készíthetsz, bár így az értékes C-vitamin-tartalom egy része elvész. Ha tartósítanád az otthon szedett növényt, akkor ugyanúgy, mint bármilyen más esetben, szárítsd meg árnyékos helyen, majd dobozold be, így akár szendvicsekre szórva is hasznát veheted. Azt azonban fontos tudnod, hogy csak biztonságos helyről gyűjtsd be, ahol nem használtál vegyszereket, nem permeteztél az utóbbi időben, s nem árt a virágot sem figyelni: a tyúkhúr virága minden esetben fehér, míg nem túl emberbarát rokona, a mérgező mezei tikszem kék vagy piros virágú.

Így idd teaként!
Ha nem frissen szeretnéd fogyasztani, vagy városban élve nincs kerted, akkor bioboltokban szerezz be szárított tyúkhúrt. Ebből egy csapott evőkanálnyit forrázz le egy bögre vízzel, majd lefedve hagyd állni tíz percig. Miután leszűrted, már ihatod is, lehetőleg reggel egy csészényivel. Veseműködés zavarainál, epeműködés serkentésére is használhatod, ez utóbbi esetben étkezés előtt idd meg a teát.
Forrás : Link

Megjegyzésem : A tyúkhúrnak számos ( nagyon sok ) egyéb gyógyhatása is van, reflux ellen pl leghatékonyabb a barnára szárított tyúkhúr. 10 napig célszerű inni mert akkor az egyéb gyomorfájdalmakat is képes gyógyítani . ( CzI )

Ami még fontos lehet :
Tyúkhúr cisztára
Nagyon gyakori a mai emberi szervezetben a ciszta. Egyik
természetgyógyász - reflexológus szerint - naponta

20 - 25 szál, 10 - 15 cm nagyságú tyúkhúrt megmosva és apróra vágva
Elfogyasztva (nyersen és/vagy fagyasztva),

5 - 6 hét után a ciszta el tűnik a szervezetből (pl.: májból, veséből,
agyból...),
Melyet állítólag CT vizsgálatok is igazolhatnak.

Tyúkhúr jótékony hatásai
A tyúkhúrt több, mint egy egyszerű gyomnövény, figyelemreméltó gyógyító hatásai vannak.
Szinte mindenhol előfordul, áprilistól a fagyokig virágzik,nem nehéz megtalálni bármely veteményes kertben és árokparton. A szegfűfélék családjához tartozik. Kicsiny, nedvdús növény, felálló
szárral, tojásdad levelei szembeállók.

Napi egy csésze tyúkhúr tea pár hét alatt az elfogadott értékre viszi le a koleszterinszintet. Reggel, éhgyomorra fogyasszuk. Készíthető belőle zöldturmix és saláta is.

Hatásai: görcsök, aritmia, neurózis, gyomorfekély, golyva esetén alkalmazható.
Segítségével gyorsan elmúlnak a furunkulusok és az ekcémák. Álmatlanság, elhízás, szemgyulladás kezelésére is alkalmas.Javítja az általános anyagcserét - epe és vese "munkáját"segíti a teája. Kőoldó hatása is van. Egyike azon ritka gyógynövényeknek, amelyek a vérben levő koleszterint szintet csökkentik.
Tisztító hatása miatt azonban eltávolítja a mérgeket,normalizálja a máj és későbbiekben a többi belső szervünk működését (a láncreakció miatt). Kiváló hashajtóként, vízhajtóként, izületi gyulladásoknál, köszvénynél, reumánál, sőt a cukorbetegség enyhítésében is nélkülözhetetlen. Alacsonyan tartja a vércukorszintet és szabályozza a belső elválasztású mirigyek rendszerének működését.
Forrás Fb
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: gyógynövényeknek, szemgyulladásnál, anyagcserejavító, nélkülözhetetlen, vércukorszintet, gyógyhatásokkal, figyelemreméltó, fogyókúrázóknak, leghatékonyabb, gyulladásoknál, tulajdonságai, kiirthatatlan, cukorbetegség, szendvicsekre, megvásárolnod, szemgyulladás, igazolhatnak, vegyszereket, segítségével, furunkulusok, megjegyzésem, bioboltokban, koleszterint, normalizálja, gyomorfekély, vízhajtóként, szervezetben, csíraképesek, használhatod, alkalmazható, tartósítanád, serkentésére, későbbiekben, hashajtóként, evőkanálnyit, elfogyasztva, legtöbb kertész, baromfit etetik, tyúkhúr sokkal, fogyókúrázóknak sokat, tyúkhúr vígan, nyári melegben, növény ehető, fogyásban epehajtó, nyári salátádat, maroknyi bőven, föld feletti, része elvész, otthon szedett, utóbbi időben, tyúkhúr virága, csapott evőkanálnyit, Forrás Fb,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Alázat  Facebookon kaptam Krisztinától  Leonardo da Vinci gondolata  Alázat  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem számIt  Csak a fogyatkozás látható  A sors  Lóhere  Ami embereknek lehetetlen, az...  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Bounty krémes  George Byron - Ahogy itt jár -...  Gonosz démon-álarc  Szép álmokat!  Png kislány  Png lepke  Reggel van  Facebookon kaptam Mírjam barát...  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Németh László tollából  Fekete-erdő desszert  Szép estét kedves látogatóimna...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Png fotel  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Png lepke  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Png lepke  Ami embereknek lehetetlen, az...  s immár én is felragyogva, ért...  Fehér virág  Örülök, hogy látlak!  Alázat  Adakozás  Nem tudhatod  Png virág  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Az igazi szeretetért rendszeri...  Bounty krémes  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Akarat  Nevem  Erdőn  Albert Einsteinről  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Png cica  Adakozás  Akarat  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Lóhere  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Erdőn  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Makszim Gorkij gondolata  Alázat  Alázat  Png férfi  Egy maradéktalanul uralt világ  Egy maradéktalanul uralt világ  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Png virág  Az igazi szeretetért rendszeri...  Zilahy Lajos gondolata  George Gordon Lord Byron: Inez...  A sors  Szép estét kedves látogatóimna...  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Leonardo da Vinci gondolata  Még csak most kezdődik a nap  A televizió nem a kultúrát kép... 
Bejegyzés Címkék
legtöbb kertész, baromfit etetik, tyúkhúr sokkal, fogyókúrázóknak sokat, tyúkhúr vígan, nyári melegben, növény ehető, fogyásban epehajtó, nyári salátádat, maroknyi bőven, föld feletti, része elvész, otthon szedett, utóbbi időben, tyúkhúr virága, csapott evőkanálnyit, bögre vízzel, tyúkhúrnak számos, barnára szárított, egyéb gyomorfájdalmakat, tyúkhúrt több, egyszerű gyomnövény, fagyokig virágzik, szegfűfélék családjához, csésze tyúkhúr, elfogadott értékre, általános anyagcserét, vérben levő, többi belső, láncreakció miatt, cukorbetegség enyhítésében, belső elválasztású, gyógynövényeknek, szemgyulladásnál, anyagcserejavító, nélkülözhetetlen, vércukorszintet, gyógyhatásokkal, figyelemreméltó, fogyókúrázóknak, leghatékonyabb, gyulladásoknál, tulajdonságai, kiirthatatlan, cukorbetegség, szendvicsekre, megvásárolnod, szemgyulladás, igazolhatnak, vegyszereket, segítségével, furunkulusok, megjegyzésem, bioboltokban, koleszterint, normalizálja, gyomorfekély, vízhajtóként, szervezetben, csíraképesek, használhatod, alkalmazható, tartósítanád, serkentésére, későbbiekben, hashajtóként, evőkanálnyit, elfogyasztva, enyhítésében, csészényivel, elválasztású, reflexológus, szervezetből, rendszerének, vizsgálatok, anyagcserét, köszvénynél, rendelkezik, családjához, szembeállók, álmatlanság, szabályozza, szegfűfélék, biztonságos, permeteztél, fogyasztani, eltávolítja, láncreakció, veseműködés, készíthetsz, legközelebb, gyógyhatása, megtalálni, fogyasszuk, készíthető, használták, éhgyomorra, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2587
  • e Hét: 27478
  • e Hónap: 58964
  • e Év: 263665
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.